		Trogramme Agenda for NTIOT 2				
Time	Nigeria Youth Internet Governance Forum					
Slot	September 13, 2023 THEME: Shaping Nigeria Digital Landscape: Internet Universality					
	Registration Link: htt	ns://ti.to/nvigf/2023				
	Actual Time	Title	Speaker			
		OPENING CEREMONY				
10mins	10:00 AM - 10:10 AM	Welcome Address:	NYIGF coordinator			
20mins	10:10 AM - 10:30 AM	Keynote presentation:	Dr Emmanuel Ogu - Founder/President, The #DearGovernments Organization (DearGovs)			
		PANEL SESSION				
60mins	10:30AM - 11:30AM	High Level Panel session on the event theme: Shaping Nigeria Digital Landscape: Internet Universality (15 mins)				
		Moderator: Taiwo Peter Akinremi	Other Panellists: Adedolapo Adegoroye -Technology Policy Analyst, Tech Hive Advisory Daisi Omokungbe - Founder & Executive Director, PROMAD Foundation Mmanti Umoh - Senior Partner, The Purple Pate			

Programme Agenda for NYIGF 2023

			Consults and Schools
			Niles Pyelshak – CEO, Technology Academy Global (TAG)
		Open Discussions (30 mins)	
		Q n A (10mins)	
		Session Summary by panel moderator (5 mins)	
		20 MINUTES BREAK	
		BREAK OUT DISCUSSION GROUPS	
45mins	11:50AM- 12:35PM	Session 1:	
		Universal Acceptance & Meaningful Connectivity (10 mins)	
		Moderator: Moriam Sulaimon - Huawei Service Solution Engineer, Lightning Network	Other Panellists: Dr Aliyu Musa Bada – Lecturer, Yobe State University, Damaturu Dr Abdulkarim Oloyede - Associate Professor and Director Center for Research Development and In-House Training, University of Ilorn
		Open Discussions (20 mins) Q n A (10 mins)	
		Session Summary by panel moderator (5 mins)	

45mins	11:50AM- 12:35PM	Session 2:	
		AI and emerging technologies (10 mins)	
		Moderator: Lily Ugochukwu - UI/UX Designer, The Cultiverly	Other Panellists: Akin Ifeanyi Agunbiade – Associate, AELEX
			Kingsley Owadara - Research Fellow, Lawyers Hub
		Open Discussions (20mins) Q n A (10 mins)	
		Session Summary by panel moderator (5 mins)	
45mins	11:50AM- 12:35PM	Session 3:	
		Cyber security and online safety (10 mins)	
		Moderator: Peace Ewor - UI/UX designer, Helixgade	Other Panellists:
		Technologies	David Odefunso - Cybersecurity Engineer, DeepHow
			Abimbola Timothy Idowu - Head, IT Risk And Security, Eko Electricity Distribution Plc
		Open Discussions (20 mins) Q n A (10 mins)	
		Session Summary by panel moderator (5 MINS)	

RECONVERGENCE OF GENERAL FORUM					
	12:35PM -1;05PM	Break out Session reports (30 mins)	Break out Session Rapporteurs		
	1:05PM - 1: 20PM	QnA / Open Discussions (15 mins)	Participants		
	1:20PM- 1:25PM	Closing remarks / Vote of Thanks (5 mins)	NYIGF co-coordinator		